Vad är IR-Impuls Akupunkt terapi

 

IR-impuls akupunkt terapi är en terapiform som knyter samman österländsk akupunktur med västerländsk teknik. Bio- Champion instrumentet som används är framtaget för att ge lokal- och symptombehandling samt akupunkt stimulering .

Användandet av långvågigt pulserande infrarött ljus är i grunden en vidareutveckling av den traditionella moxa behandlingen. Moxa är ett ämne som avger långvågigt infrarött ljus när det antänds och används vid stimulering av akupunkturpunkterna inom TCM (traditionell Kinesisk Medicin). Bio- champion ger ut IR-ljus på syntetisk väg, dessutom förstärks effekten av att det går att påverka exakt på de frekvenser som cellerna är som mest mottagliga för.

Hästens kropp är sammansatt av miljarder celler. Varje cell och grupp av celler har en bestämd funktion som styrs av mikroströmmar. Vid en normal cellandning upprätthålls den elektriska spänningen i cellmembranet. En förändring påverkar omedelbart meridianens energiflöde och inverkar därför på individens hälsotillstånd. Denna bioenergetiska mikrocirkulation påverkar alltså kroppens funktion.

Individens hälsotillstånd avspeglas i akupunktur/meridiansystemet och det är i det systemet som vi diagnosticerar samt behandlar med Bio- Champion instrumentet.

Varje cell i kroppen har en egen elektrisk laddning (mäts i millivolt). Kortfattat kan man säga att vid hård fysisk belastning, skador, sjukdom eller av ålder tröttas cellerna ut och den elektriska spänningen i cellerna sjunker. Långvågigt pulserande infrarött ljus på vissa exakta frekvenser som Bio- Champion tillför, återställer energinivån i cellerna så att återhämtning, skadeläkning och immunförsvar kan fungera maximalt.

IR-IA terapi kan därför med fördel användas, inte bara vid akuta eller kroniska skador utan även för att stärka kroppen och därigenom motverka skador och stärka immunförsvaret.

Efter behandling av kroniska muskelskador förstärks effekten ytterligare om terapeuten tänjer ut muskelfibrer, senor och ligament efter terapin. Både akuta och kroniska inflammatoriska tillstånd går alldeles utmärkt att behandla.

IR-IA terapi minskar konvalescensen med upp till 60 %. Genom biostimulering med Bio- Champion ökas blodcirkulationen och cellaktiviteten i det avsedda behandlingsområdet.

 

Bio- Champion instrumentet

Bio- Champion är ett specialkonstruerat instrument för att behandla såväl tillstånd på hudytan, muskulärt och djupare liggande åkommor. Med instrumentet sker en reglering/stimulering/harmonisering av kroppens energetiska tillstånd och dessutom stimuleras blodcirkulationen och cellaktiviteten ökar .

IR-IA -terapi med Bio- Champion ger goda resultat vid behandling av muskel-, ligament och senskador, SI-leds problem, sträckningar och inflammatoriska tillstånd. Genom att ge en akupunkt behandling med Bio- Champion kan vi också nå goda resultat med inre störningar typ njur-, mag-, tarmbesvär, luftvägsproblem etc.